Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Φροντιζόμαστε εν μέσω καραντίνας

Νέα | 22-04-2020 16:33

Φροντιζόμαστε εν μέσω καραντίνας

«Υπάρχουν δεκαετίες στις οποίες δεν συμβαίνει τίποτα και υπάρχουν εβδομάδες στις οποίες συμβαίνουν δεκαετίες»

Λένιν


Αγαπημένοι αναγνώστες, 
Καταρχήν, ελπίζω να είστε όλοι γεροί και ασφαλείς σε αυτή τη συνεχιζόμενη, πρωτόγνωρη, συλλογική εμπειρία που ζούμε..  Στη συνέχεια θέλω να εκφράσω πόσο πολύ μου έχει λείψει η επαφή μαζί σας, το εργαστήρι, όλα τα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν με τη ρεφλεξολογία..

Παρόλαυτά, χαίρομαι πραγματικά πολύ, διαβάζοντας καθημερινά καταπληκτικά νέα για τις συγκλονιστικές αλλαγές που βιώνει ο πλανήτης μας..  Ο ουρανός έγινε και πάλι μπλε,  ψάρια εμφανίστηκαν και πάλι στα κανάλια της Βενετίας, μια αρκούδα με τα μικρά της αρκουδάκια κατέβηκαν στην πόλη της Καστοριάς και πόσες άλλες υπέροχες ιστορίες ξετυλίγονται αυτή την περίοδο!
Για να έρθουμε και στα δικά μας όμως, με λίγες ιδέες για να φροντιστούμε αλλά και να φροντίσουμε αυτή την περίοδο..

Τούτες τις μέρες, εβδομάδες ας αφοσιωθούμε στα μικρά, καθημερινά με μεγαλύτερη ενσυνειδητότητα.. Είναι η ευκαιρία της ζωής μας θα έλεγα!  Τώρα που οι ρυθμοί έπεσαν, ας προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες στις στιγμές μας. Για παράδειγμα ας μαγειρέψουμε και στη συνέχεια ας απολάυσουμε το φαγητό μας με όλες μας τις αισθήσεις.. ας κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο και ας εστιάσουμε στη θερμοκρασία του νερού, τον τρόπο που το νερό αγγίζει το σώμα μας.. Ας κάνουμε τον περίπατό μας παρατηρώντας τα χρώματα των λουλουδιών, τις μυρωδιές, τα σύννεφα.. Είναι τόσο απλά πράγματα που μας διαφεύγουν, γιατί πάντα είμαστε πολυάσχολοι και το μυαλό ταξιδεύει και ποτέ δεν παύει..  Με το να είμαστε πάροντες, είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας, το σώμα μας, την ψυχή μας.

 Θυμόμαστε να αναπνέουμε βαθιά μέσα στη μέρα μας, να ταίζουμε τους ιστούς μας με οξυγόνο..

Τώρα που είμαστε στο σπίτι με την οικογένεια, αδράξτε την ευκαιρία και αγγίξτε με αγάπη και συμπόνια τα παιδιά και τους συντρόφους σας και πιστέψτε με θα νιώσουν πιο ήρεμοι και ευεργετημένοι.  Το βράδυ, που συνήθως θα αράξουμε στον καναπέ μας,  πάρτε στα χέρια σας τα πέλματα του/της καλού/ής σας ή του παιδιού σας και τρίψτε τα απαλά..  Απλά αυτό... βλέπωντας τηλεόραση..  Είναι τόσο ευεργετικό για το Νευρικό Σύστημα αλλά επιπλέον ενισχύεται ο υπάρχων δεσμός μεταξύ των δυο!     
Εάν σας επισκέπτονται αυπνίες αυτή την περίοδο, βάλτε λίγο αιθέριο έλαιο λεβάντας (προσοχή να είναι καλής ποιότητας ή βιολογικό) στα ακροδάχτυλά σας και τρίψτε με απαλές κινήσεις  τους λοβούς των αυτιών σας.  Κλείστε τα μάτια και αναπνεύστε βαθιά.   Ιδανικά πριν κοιμηθείτε.   

Η Άνοιξη βέβαια είναι εδώ!  Μερικά από τα βότανα που είναι ιδανικά γι αυτή την περίοδο είναι

  • Γαϊδουράγκαθο, εξαιρετικό αποτοξινωτικό και ηπατοπροστατευτικό.  
  • Ταραξάκο, επίσης αποτοξινωτικό που συνδυάζεται με το γαϊδουράγκαθο σε αφέψηματα.
  • Αγγινάρα, έχει αποδειχτεί ότι το αφέψημα της ρίζας και των φύλων της έχει ευεργετική επίδραση στην ηπατική λειτουργία, ενισχύει την πέψη και ελλατώνει τον κίνδυνο της αρτηριοσκλήρυνσης.

Και τώρα ας ασχολήθούμε με το μικροσύμπαν των ποδιών μας!! 

Ευκαρία να οργανώσετε μια μικρή τελετουργία!  Ξεκινήστε με ένα αναζωογονητικό ποδόλουτρο!  Σε μια μεγάλη λεκάνη, βάζετε χλιαρό νερό και ρίχνετε χοντρό θαλασσινό αλάτι (5 κουτ. σούπας).  Εξαιρετικός συνδυασμός είναι το αλάτι μαζί με άλατα θειικού μαγνησίου γνωστά ως EPSOM.  Οι ευεργετικές ιδιότητες του αλατιού θα βοηθήσουν στην  ξεκούραση των ποδιών και στην ισορροπία των υγρών του σώματος ενώ τα άλατα αποτοξινώνουν και μαλακώνουν τα πόδια!

Παρακάτω θα βρείτε κάποια ευεργετικά ρεφλεξολογικά σημεία που μπορείτε να εφαρμόσετε στους οικείους σας.  

Ανακούφιση από το στρες:


 
Ηλιακό πλέγμα. Αφορά ένα δίκτυο νεύρων που βάλλεται πολύ από το στρες. Τοποθετήστε τον αντίχειρά σας κάθετα στο σημείο και πιέστε στα πλαίσια αντοχής του δέκτη.  Ένας τρόπος είναι να κινηθείτε κυκλικά με την αντίθετη φορά του ρολογιού, έτσι ώστε να αποφορτίσετε τον δέκτη. Άλλος τρόπος είναι: στατική βαθιά πίεση με παράλληλη βαθιά εισπνοή – παύση για λίγο - αποσυμπίεση με εκπνοή. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Θα δείτε ότι θα υπάρξει άμεση ανακούφιση!
Το παρακάτω σημείο (Καρδιά 7) είναι επίσης βοηθητικό στο στρες.  Βρίσκεται στην εξωτερική γραμμή του καρπόυ.  Πιέζοντας το σημείο για ένα περίπου λεπτό, θα ηρεμήσει το μυαλό.  Συμφωνα με την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική ο μεσημβρινός της καρδιάς λειτουργεί σαν άγκυρα στο ακαταπάυστο μυαλό. 

Παρακάτω θα δείτε την τενική της κάμπιας, όπου είναι η καταλληλότερη για εφαρμογή σε μεγάλες επιφάνειες όπως η περιοχή των πνευμόνων στο αναπνευστικό σύστημα.  

Στη συνέχεια μπορείτε να ασχοληθείτε με τα αντανακλαστικά σημεία του αναπνευστικού συστήματος.   Φυσικά και δεν θα μας σώσει από τον Covid-19, όμως θα βοηθήσει τους μύες της θωρακικής περιοχής να μαλακώσουν και θα θρέψει με οξυγόνο την περιοχή.

Καλή Αντάμωση! 



επιστροφή

 

ShareThis