Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Φθινόπωρο, η εποχή του Μετάλλου

Νέα | 20-09-2019 17:30

Φθινόπωρο, η εποχή του Μετάλλου

Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (ΠΚΙ) το Φθινόπωρο συνδέεται με το στοιχείο του Μετάλλου.  Είναι η εποχή της συγκομιδής,  τα πρωτοβρόχια προετοιμάζουν το έδαφος μεταφέροντας βαθύτερα τα μεταλλικά στοιχεία και τις θρεπτικές ουσίες για την επερχόμενη σπορά.  Το φως λιγοστεύει, πέφτει η θερμοκρασία και τα φύλλα των δέντρων.  Το εξωστρεφές καλοκαίρι έχει τελειώσει κι εμείς κατεβάζουμε ταχύτητα και αναπαυόμαστε μέχρι την επόμενη αναγέννηση της άνοιξης.  Είναι η εποχή της εσωστρέφειας,  που ευνοεί τις  διανοητικές και πνευματικές δραστηριότητες.  Η ενέργεια κινείται προς τα έσω και η φύση μπαίνει σε κατάσταση συστολής.  Φυσικά, ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης, αναπόσπαστο κομμάτι των αέναων κύκλων.

Συναίσθημα
Κάθε στοιχείο, κάθε όργανο του σώματος συνδέεται με κάποιο συναίσθημα της ανθρώπινης φύσης.  Με το Φθινόπωρο/Μέταλλο συνδέεται το συναίσθημα της θλίψης εξαιτίας της εσωτερικής πορείας, του προσωρινού θανάτου που βιώνει η φύση αυτή την εποχή.  Αφήνουμε το παλιό και δημιουργούμε χώρο για να ανθίσει αργότερα το καινούργιο.  Αυτή η διαδικάσία εμπεριέχει μια γόνιμη και υγιή θλίψη.  Στην Κινέζικη Ιατρική, δεν υπάρχουν αρνητικά συναισθήματα.  Οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να εκδηλωθεί με έναν εποικοδομητικό ή δυσλειτουργικό τρόπο.  Ας τιμήσουμε λοιπόν τα φθινοπωρινά συναισθήματα και ας τους επιτρέψουμε να ρεύσουν, όπως ρέει ο χρόνος!
Η ανισορροπία στο στοιχείο του Μετάλλου εκφράζεται με προσκόληση στη θλίψη και αδυναμία του ατόμου να τη μετασχηματίσει σε προσωπική ανάπτυξη.  Εάν το συναίσθημα μείνει στάσιμο για καιρό, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για α-σθένειες.  

Όργανα
Τα όργανα που συνδέονται με το στοιχείο του Μετάλλου είναι οι Πνεύμονες και το Παχύ Έντερο.  Αυτά τα δύο όργανα δουλεύουν σε πλήρη αρμονία καθώς οι Πνεύμονες προσλαμβάνουν το αγνό και το Παχύ Έντερο αποβάλλει το περιττό.  Αν αυτό μετουσιωθεί σε πνευματική εργασία, είναι καιρός να αποβάλλουμε την τοξικότητα και να λάβουμε το καλό και αγνό για εμάς!  

Φθινοπωρινά Tips 

  • Καιρός για ένα καλό ξεκαθάρισμα στο σπίτι μας 
  • Ας καθαρίσουμε τον οργανισμό μας με τροφές πιο ελαφριές, άφθονα φρούτα, λαχανικά, βότανα και ας περιορίσουμε κρέας και επεξεργασμένες τροφές.. το ανοσοποιητικό μας θα ενισχυθεί για το χειμώνα που έρχεται.
  • Συνειδητές αναπνευστικές ασκήσεις για φροντίδα των πνευμόνων.
  • Επαφή με τη φύση, απολαμβάνοντας τα δώρα της όταν είμαστε κοντά της!
  • Ξεκινάμε την ημέρα με διαλογισμό,  έστω και 5-10 λεπτά.  Θεωρείται η εποχή που το πνεύμα είναι πιο προσιτό
  • Ξεκινάμε μια αγωγή φροντίδας και εξισορρόπησης που ταιριάζει μόνο σε εμάς!
  • Πάμε για ύπνο νωρίς, η μέρα ξεκινάει νωρίς!

Καλό Φθινόπωρο με Υγεία! 



επιστροφή

 

ShareThis