Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Εμμηνόπαυση και Rεφλεξολογία

Άρθρα | 17-01-2019 15:26

Εμμηνόπαυση και Rεφλεξολογία

Η εμμηνόπαυση δεν έρχεται ποτέ μόνη... Έρχεται με μεγάλη παρέα. Εξάψεις, εφιδρώσεις, νεύρα, δυσθυμία, αύξηση βάρους, αναστάτωση του ύπνου είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που συνοδεύουν αυτή τη μεταβατική φάση της γυναίκας. Η εμμηνόπαυση έρχεται γύρω στα 45-55 έτη και πρόκειται για μια σταδιακή και απολύτως φυσιολογική διαδικασία. Οι ωοθήκες σταδιακά σταματούν να παράγουν προγεστερόνη και οιστρογόνα. Η έναρξή της τοποθετείται χρονικά, 12 μήνες μετά την τελευταία έμμηνο ρύση. Σε αυτή τη φάση η γυναίκα, συνήθως, καλείται να ακολουθήσει είτε το πλάνο της ορμονοθεραπείας ή να φροντίσει τον εαυτό της με πιο φυσικές μεθόδους.

Με το πέρασμα των χρόνων, ασκώντας την τέχνη της ρεφλεξολογίας, τακτικές συνεδρίες έχουν αποδειχτεί «ευλογία». Η ρεφλεξολογία μπορεί να στηρίξει τη γυναίκα σε αυτή τη μεταβατική περίοδο σωματικά και συναισθηματικά. Εξισορροπείται η λειτουργία του νευρικού και ενδοκρινικού συστήματος, ρυθμίζεται η λειτουργία του θυρεοειδούς και παραθευροειδούς αδένα, αφού ο πρώτος είναι υπεύθυνος για τη θερμοκρασία και το μεταβολισμό του σώματος ενώ ο παραθυροειδής ρυθμίζει την ποσότητα ασβεστίου και φωσφόρου στο αίμα. Εξισορροπείται η λειτουργία των επινεφριδίων, οι ορμόνες των οποίων ελέγχουν την πίεση του αίματος αλλά και τα επίπεδα άχγους. Ο ύπνος βελτιώνεται και το αίσθημα ευεξίας και ενέργειας δίνει αυτοπεποίθηση στη γυναίκα.

Στο πλαίσιο της φροντίδας του εαυτού της, εννοείται ότι σε αυτή τη φάση η γυναίκα οφείλει να τρέφεται σωστά, να λαμβάνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού) και φυσικά να ασκείται συστηματικά έτσι ώστε να διατηρεί ένα δυνατό μυικό σύστημα το οποίο θα στηρίξει τον σκελετό της μεγαλώνοντας.



επιστροφή

 

ShareThis