Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ρεφλεξολογία και Ύπνος

Άρθρα | 12-02-2019 00:24

Ρεφλεξολογία και Ύπνος

Η ρεφλεξολογία θεωρείται μια προσέγγιση που χαλαρώνει βαθιά το δέκτη, υποστηρίζοντας την ευεξία και γενικά την υγεία του. Ακόμη θυμάμαι την εμπειρία του απόλυτα βαθύ ύπνου που έκανα, όταν ξεκίνησα να δέχομαι ρεφλεξολογία. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση των ανθρώπων που με επισκέπτονται, για το πώς ένιωσαν την εβδομάδα μετά τη συνεδρία μας.. Συνήθως λένε ότι είχαν πολύ καλό ύπνο (κι ας έχουν έρθει με διαφορετικά θέματα). Ο βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, είναι από τα παράπλευρα δώρα της ρεφλεξολογίας.

Σίγουρα, όλοι μας σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, έχουμε βιώσει τις λεγόμενες «λευκές» νύχτες. Όταν οι σκέψεις στριφογυρνούν στο κεφάλι μας και ύπνος δεν μας πιάνει. Και μετά η έλλειψη ύπνου προκαλεί μεγαλύτερο άγχος, όπου ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος με αποτέλεσμα το άτομο να εξαντλείται.

Υπάρχουν αρκετά είδη κακής ποιότητας ύπνου. Οι περιπτώσεις της πρωινής κόπωσης αλλά και το ξύπνημα στα μέσα της νύχτας μέχρι να χτυπήσει το ξυπνητήρι, θεωρούνται τα πιο σοβαρά.

Μελέτες των τελευταίων χρόνων, αναφέρουν ότι ο μη αποκαταστατικός ύπνος, μπορεί να οδηγήσει σε γενικευμένο πόνο, γνωστό ως ινομυαλγία. Επιπλέον η ποιότητα του ύπνου επηρεάζει άμεσα την καρδιαγγειακή λειτουργία, το σωματικό βάρος καθώς και τη γονιμότητα του ατόμου. Πλήθος νευροεκφυλιστικών διαταραχών έχουν στις αποσκευές τους χρόνια προβλήματα ύπνου.

Τα 2/3 του πληθυσμού, που πάσχουν από διαταραχές του ύπνου REM αναπτύσσουν κάποια στιγμή νόσο του Parkinson, άνοια ή ατροφία πολλαπλών συστημάτων», ανέφερε ο Dr Konstanze Philipp (Munster) στο 4ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Νευρολογίας (EAN) στη Λισαβόνα.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται λόγος για τη σχέση των δύο εγκεφάλων που κουβαλάμε... Ο πρώτος είναι ο γνωστός, ο δεύτερος όμως είναι ο εντερικός εγκέφαλος στον οποίο υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εκατομύρια εγκεφαλικά κύτταρα. Γνωρίζατε ότι όταν μέσα στη νύχτα κατευθύνεστε με λιγούρα στο ψυγείο σας, ευθύνονται κάποια βακτήρια που κατοικούν στο έντερό σας? Ολοένα και περισσότερες έρευνες έρχονται στο φώς για τη σχέση κατάθλιψης και άγχους με το έντερο...

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι εμείς οι ρεφλεξολόγοι, δουλεύουμε πολύ με το έντερο, το οποίο θεωρούμε θαυμαστό όργανο στο κέντρο της ύπαρξής μας!



επιστροφή

 

ShareThis