Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Χαμογέλα με το συκώτι σου!

Άρθρα | 15-10-2016 23:07

Χαμογέλα με το συκώτι σου!

Θα θυμάστε (ο θηλυκός πληθυσμός κυρίως),στην ταινία  Eat, Pray & Love, τον μπαλινέζο φαφούτη  Κετούτ,  που είχε πει στην Julia Roberts να χαμογελάει την ώρα του διαλογισμού, με το πρόσωπό της, με το μυαλό της, ακόμη και με το συκώτι της…

Κι όντως το χαμόγελο έχει  χρησιμοποιηθεί από αρχέγονες κουλτούρες για θεραπευτικούς λόγους!  Οι ταοϊστές θεραπευτές επέμεναν στην παραμονή του χαμόγελου στο πρόσωπο και στη συνέχεια την ενεργειακή κατεύθυνσή του προς τα έσω, ανάμεσα στα εσωτερικά όργανα για την επίτευξη καλής υγείας και μακροβιότητας!

Ο ρεφλεξολόγος που ασχολείται σχολαστικά με τα αντανακλαστικά σημεία των εσωτερικών οργάνων, έχει τη δυνατότητα να «μαλακώσει» ένα σκληρό όργανο.  Έχει τη δυνατότητα την ώρα που δουλεύει ένα όργανο, να συντονιστεί με το δέκτη και να σταλεί ενέργεια στα όργανα ανάλογα με τις ανάγκες τους…  για παράδειγμα την ώρα που ο ρεφλεξολόγος ασχολείται με ένα θλιμμένο πνεύμονα, ο δέκτης μπορεί να εστιάσει τη σκέψη, την αναπνοή και την ενέργειά του εκεί ακριβώς και να στείλει εσωτερικό χαμόγελο στον πνεύμονά του!  Συνήθως η υφή του αντανακλαστικού αλλάζει, μαλακώνει και ένα βάρος φεύγει..  Συνδυαστικά, ο δέκτης εκείνη την ώρα μπορεί να τοποθετήσει το χέρι του στην περιοχή του οργάνου για μεγαλύτερη σύνδεση! 

Η Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική υποστηρίζει ότι υπάρχει στενή σχέση μεταξύ οργάνων και συναισθημάτων.  Για να τα δούμε…

  • Φροντίστε και χαμογελάστε στο συκώτι σας και απελευθερώστε το θυμό και τη μνησικακία… Επιτρέψτε στον εαυτό σας να συγχωρήσει, να αποδεχτεί και να νιώσει καλοσύνη.
  • Φροντίστε και χαμογελάστε στους νεφρούς σας και απελευθερώστε το φόβο… Νιώστε ασφάλεια και προστασία ξανά στη ζωή σας. Δώστε την ευκαιρία στους νεφρούς σας να μαλακώσουν και να ξεφορτωθούν το άγχος  και το φόβο.
  • Φροντίστε και χαμογελάστε στους πνεύμονές σας και απελευθερώστε τη θλίψη και τη λύπη. Αφήστε το βάρος που νιώθετε στο στήθος να φύγει, έτσι ώστε να τους νιώσετε να χαλαρώνουν.
  • Φροντίστε και χαμογελάστε στο στομάχι σας και απελευθερώστε το αίσθημα ανησυχίας. Το στομάχι μας είναι το όργανο που πλήττεται από την ανησυχία μας για πράγματα που μας συμβαίνουν στο παρόν αλλά και που έχουν συμβεί στο παρελθόν.  Δουλεύοντας με το στομάχι, το αίσθημα χαλάρωσης που βιώνεται,  βοηθάει πολύ στην πέψη.
  • Φροντίστε και χαμογελάστε στην καρδιά σας και απελευθερώστε το μίσος και την ανυπονησία. Γεμίστε την καρδιά σας με αγάπη, ευγένεια και συμπόνια.

Φυσικά, μπορείτε μ’ αυτό τον τρόπο να δουλέψετε οποιοδήποτε σημείο του σώματος νιώθετε ότι χρειάζεται φροντίδα και αποφόρτιση!  Μπορείτε να πάρετε την  ευεξία και την υγεία του οργανισμού σας στα χέρια σας από τώρα!



επιστροφή

 

ShareThis