Φθινοπωρινή Ισημερία
Νέα • 10-09-2024 12:48
Εργαστήριο Ρεφλεξολογίας με την Ειρήνη Τόλια από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού
Άρθρα • 09-01-2023 15:40
Ακόμη μία χρονιά, έκλεισε τον κύκλο της στο εργαστήρι ρεφλεξολογίας
Πρόταση για συνταγή: Σπιτική τραγανή γκρανόλα!
Ευ Ζην | 04-10-2021 11:41Θεωρητικά το να βάλεις δημητριακά στο γιαούρτι σου το πρωί, ήταν μια υγιεινή συνήθεια.. Όμως αν θέλεις να αποφύγεις τη ζάχαρη, και να απογειώσεις το πρωινό σου με θρεπτικά αλλά και υπέρ-γευστικά στοιχεία τότε η γκρανόλα... είναι μονόδρομος!
Τι είναι όμως η γκρανόλα? Είναι δημητριακά με βάση τη βρώμη, στην οποία προσθέτουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Βάλτε φαντασία και τα υλικά είναι πολλά που μπορείτε να ενσωματώσετε!
Υλικά:
- 80 γρ. λάδι καρύδας (βιολογική, ψυχρής έκθλιψης)
- 160 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- 50 μλ. χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 300 γρ. βρώμη
- 110 γρ. κολοκυθόσπορο
- 90 γρ. αμύγδαλα φιλέ
- 70 γρ. Ηλιόσπορο
- 80 γρ. Κράνμπερι (ή σταφίδες)
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ Κανέλα Κεϋλάνης
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 °C με αέρα πάνω και κάτω.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάζουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και τα ζεσταίνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά (βρώμη, αμύγδαλα, ξύσμα πορτοκαλιού, κολοκυθόσπορους ηλιόσπορους, αλάτι και κανέλα)
- Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα στο κατσαρολάκι, το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα στερεά.
- Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, ώστε το μείγμα με το σιρόπι και το χυμό να ενυδατώσει όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε ένα ρηχό ταψί, τοποθετούμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1περίπου ώρα .
- Το κόλπο για να γίνει τραγανή η γκρανόλα μας είναι να ανακατεύουμε κάθε 10 λεπτά.
- Φυλάξτε τη γκρανόλα σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς!
επιστροφή