Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

τί είναι


“Η φύση είναι πάντοτε ο ιατρός των ασθενειών. Η φύση βρίσκει τους τρόπους θεραπείας χωρίς σκέψη”
Ιπποκράτης

 

Η ρεφλεξολογία είναι μια ολιστική  μέθοδος αυτοθεραπείας, η οποία αντιμετωπίζει το άτομο ως ολότητα, προκειμένου να εναρμονίσει το σώμα με το νου και το πνεύμα. Είναι μια απόλυτα ασφαλής, αφάρμακη, φυσική θεραπεία, η οποία μπορεί να ενισχύσει και να εναρμονίσει τις λειτουργίες του οργανισμού, να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να προάγει την ψυχοσωματική υγεία.  Κατατάσσεται στον τομέα της «συμπληρωματικής πρακτικής» που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυθύπαρκτα αλλά και σε συνδυασμό με την κλασική ή εναλλακτική ιατρική, μεγιστοποιώντας το θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η ρεφλεξολογία βασίζεται στη φιλοσοφία ότι τα όργανα, τα νεύρα, οι αδένες και τα υπόλοιπα μέρη του σώματος, είναι συνδεδεμένα με αντανακλαστικά σημεία στα χέρια και στα πόδια. Διεγείροντας τα αντανακλαστικά αυτά σημεία με ειδικούς χειρισμούς και πιέσεις, απελευθερώνονται οι θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού και έτσι επιτυγχάνεται η ομοιόσταση – μια κατάσταση ισορροπίας.  Το σώμα θεραπεύεται μόνο του, αρκεί να του δώσουμε την ευκαιρία.

Ο ρεφλεξολόγος δεν:

•Κάνει διάγνωση
•Συστήνει ή επεμβαίνει στην φαρμακευτική αγωγή του δέκτη
•Δουλεύει στην περιοχή του πόνου, αλλά πάντα απομακρυσμένα
•Ισχυρίζεται ότι θεραπεύει μια ασθένεια ή πάθηση, αλλά με την εργασία του ενεργοποιεί την αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού.


 

ShareThis