Φθινοπωρινή Ισημερία
Νέα • 10-09-2024 12:48
Εργαστήριο Ρεφλεξολογίας με την Ειρήνη Τόλια από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού
Άρθρα • 09-01-2023 15:40
Ακόμη μία χρονιά, έκλεισε τον κύκλο της στο εργαστήρι ρεφλεξολογίας
Πρόταση για μαγειρική με εποχικά υλικά
Ευ Ζην | 04-11-2020 12:14Μια βόλτα στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας και το κεφάλι μαςγεμίζει με ωραίες εικόνες και χρώματα! Όλες οι γήινες αποχρώσεις αραδιαμένες στους πάγκους των παραγωγών! Κολοκύθες, γλυκοπατάτες, ρόδια, πατζάρια, κάστανα! Τι θα λέγατε, τώρα που κρύωσε ο καιρός, για μια ωραιότατη σουπίτσα?
Σούπα γλυκοπατάτας (2 μερίδες)
Υλικά
• Μισό φλυτζάνι βρασμένες κόκκινες φακές
• 1 γλυκοπατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβου
• 3 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
• Μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
• 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
• Λίγο αλάτι
• 2 φλυτζάνια ζωμού λαχανικών
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• Φύλλα από φρέσκο μαϊντανό και λίγο γάλα καρύδας για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε τα κομμένα καρότα, τη γλυκοπατάτα και το σκόρδο.
• Πασπαλίζουμε με το αλάτι, τον κουρκουμά, το κύμινο και το ελαιόλαδο.
• Ανακατέυουμε για να πάνε τα μπαχαρικά παντού.
• Ψήνουμε τα καρότα και τη γλυκοπατάτα στο φούρνο για 20 λεπτά.
• Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα καρότα, το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τις ψημένες φακές και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουν απαλή, κρεμώδη υφή.
• Σερβίρουμε το μείγμα ζεστό και γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και λίγο γάλα καρύδας.
Καλή απόλαυση!
επιστροφή