Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΚΑΛΟ-ΚΑΙΡΙ, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΔΗΣΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΙΩΣΗ!

Άρθρα | 24-06-2014 00:46

ΚΑΛΟ-ΚΑΙΡΙ, ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΔΗΣΙΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΓΕΙΩΣΗ!

Καλοκαίρι, εποχή που φεύγουν από πάνω μας τα περιττά. Βαριά παπούτσια, χοντρές κάλτσες δίνουν τη θέση τους σε σανδάλια και γιατί όχι στην ξυπολησιά!

 

Εμείς οι ρεφλεξολόγοι, συστήνουμε πάντα τέτοια εποχή, το καθημερινό περπάτημα –εννοείται κατά τη διάρκεια των διακοπών- στα βότσαλα. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρουμε στον εαυτό μας μια πρώτης τάξεως παθητική ρεφλεξολογία, προκαλώντας διέγερση των αντανακλαστικών σημείων! Σίγουρα την πρώτη μέρα θα πονέσουν τα ευαίσθητα πέλματά μας, όμως αυξάνοντας σταδιακά την ώρα που περπατάμε στα βότσαλα, θα νιώθουμε πιο αναζωογονημένοι και καλοδιάθετοι!

 

Εκτός όμως από την παθητική ρεφλεξολογία στα βότσαλα, το να περπατάει κανείς συστηματικά με γυμνά πόδια στη φύση, είναι ένα ανεκτίμητο δώρο που μας δίνεται απλόχερα. Τα πέλματά μας με τις χιλιάδες νευρικές απολήξεις τους, μας συνδέουν με τη Γη, και σύμφωνα με έρευνες η γείωση –ή earthing- θεωρείται από τις πιο ασφαλείς θεραπείες αντιγήρανσης, βελτιώνει τον ύπνο μας αλλά και ανακουφίζει από χρόνιους πόνους!

 

Αν υποφέρετε από φλεγμονές και χρόνιους πόνους. Η σύνδεσή μας με αυτή τη φυσική πηγή ενέργειας, μας φορτίζει με μια σημαντική πηγή ηλεκτρονίων. Τα ηλεκτρόνια εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που είναι αιτία φλεγμονών και πόνου. Μία ώρα περπάτημα με γυμνά πέλματα σε χώμα, γρασίδι ή άμμο, αρκεί για να νιώσουμε ενδυνάμωση και ευεξία! Ας επιτρέψουμε στη Μητέρα Γη να μας ζεστάνει και να μας θεραπεύσει.

 

Παιδιά και ξυπολησιά. Τα μικρά παιδιά έχουν μια φυσική τάση να θέλουν να περπατούν ξυπόλητα, να ξαπλώνουν πάνω στο γρασίδι. Τι κρίμα όμως, εμείς με τόση επιμονή να προσπαθούμε να τα απομακρύνουμε από αυτή την τόσο φυσιολογική συνήθεια… Ας αφήσουμε τα παιδιά μας να μας διδάξουν… μπορούν πολλά περισσότερα από ότι νομίζουμε…

 

Ας Γειωθούμε λοιπόν για:

• Ανακούφιση από το stress και τον χρόνιο πόνο

• Ανακούφιση από φλεγμονές

• Καλύτερη ποιότητα ύπνου

• Ψυχική και πνευματική ισορροπία

 

Με αυτή την πολύ απλή κίνηση, ακουμπώντας τα γυμνά πόδια μας πάνω στη Γη, μπορούμε να λάβουμε ένα σπουδαίο δώρο ευεξίας και υγείας…και μάλιστα δωρεάν!

 

Καλό Καλοκαίρι!



επιστροφή

 

ShareThis