Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ρεφλεξολογία

Νέα | 04-10-2021 11:28

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και ρεφλεξολογία

Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) ή μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα (ΜΕ).  Πρόκειται για μια χρόνια διαταραχή, που σχετίζεται τόσο με οργανικούς όσο και ψυχολογικούς παράγοντες και κάνει την καθημερινότητα των πασχόντων ανυπόφορη.  Αχαρτογράφητη για την επιστημονική κοινότητα με διαφορετικά συμπτώματα στους πάσχοντες. Χαρακτηρίζεται από τεράστια σωματική και ψυχική εξάντληση εμποδίζοντας το άτομο να βιώσει μια φυσιολογική ζωή. 

Η διαταραχή ξεκινάει συνήθως με το επίμονο αίσθημα κόπωσης και συνοδεύεται ή έπεται από μία γρίπη ή κρύωμα.  Η ανάκαμψη του οργανισμού δε γίνεται ποτέ και οι ασθενείς γίνονται λιγότερο ενεργοί στην καθημερινότητά τους.  Κεφαλαλγίες, μυαλγίες, αρθραλγίες, κακή ποιότητα ύπνου, μειωμένη μνήμη και αδυναμία συγκέντρωσης είναι μερικά από τα συμπτώματα που καταγράφονται.

Τα συστήματα που ενοχοποιούνται για τη νόσο φαίνται να είναι το ενδοκρινικό, το κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), το ανοσοποιητικό.   Δυστυχώς όταν εμφανιστεί η νόσος, ο οργανισμός είναι ήδη υπερ-στρεσαρισμένος και φορτωμένος.  Συνήθως οι εξετάσεις βγαίνουν πεντακάθαρες αλλά ο ασθενής δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του.  Αν μπορούσαμε να ακούσουμε και να συνδεθούμε με το σώμα μας, τότε ίσως με απλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας να είχαμε αποφύγει την εξόντωση.  

Σε πολύ κόσμο η πανδημία έμαθε ότι το να “κατεβάσεις ταχύτητα” ήταν ότι καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του.  Επειδή όμως την πανδημία δεν τη θέλουμε στη ζωή μας αλλά μόνο τα μαθήματα που μας δίδαξε, οφείλουμε να προστατέψουμε και να θωρακίσουμε τον εαυτό μας.

Η ρεφλεξολογία, είναι μια μεθόδος που λειτουργεί υπέροχα προληπτικά αλλά και ανακουφιστικά σε περιπτώσεις που έχουν μπει στη χρονιότητα.  Είναι συμπληρωματική αγωγή και μέσω αντανακλαστικών σημείων μπορεί να δουλέψει με το νευρικό σύστημα δίνοντας έμφαση στην τόνωση του παρασυμπαθητικού μέσω ειδικών χειρισμών και με την ενεργή συμμετοχή του δέκτη κάνοντας συγκεκριμένες αναπνοές.  Η βελτίωση στο κυκλοφορικό σύστημα θα ενισχύσει τη θρέψη των ιστών, αλλά και η αποβολή τοξινών από τα απεκκριτικά όργανα βοηθούν τον οργανισμό.  Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ο οργανισμός βιώνει βαθιά χαλάρωση, οι εντάσεις μειώνονται και σταδιακά το αίσθημα ευεξίας αρχίζει να βιώνεται..   

Πείτε ναι στο ταξίδι της ρεφλεξολογίας, μόνο καλό θα φέρει!



επιστροφή

 

ShareThis