Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ρεφλεξολογία για το άγχος των εξετάσεων

Άρθρα | 05-06-2018 14:11

Ρεφλεξολογία για το άγχος των εξετάσεων

Μπήκε ο Μάϊος και μαζί του πολλοί μαθητές ξεκινούν την εξεταστική τους περίοδο. Φορτωμένη περίοδος με κούραση, άγχος, προσδοκίες... Δεν είναι λίγες οι φορές που μαθητές καλά προετοιμασμένοι, εξαιτίας μη διαχειρίσιμου άγχους δίνουν «λευκή κόλλα»...

Από την πλευρά τη ρεφλεξολογίας, υπάρχει μια εργαλειοθήκη σημείων που μπορούν να ανακουφίσουν τον αγχωμένο οργανισμό και να τον ηρεμήσουν. Είναι σημεία που μπορούν να μάθουν οι γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά να εφαρμόζουν στον εαυτό τους. Ο γονιός θα μπορούσε, το βράδυ λίγο πριν τον ύπνο, να εφαρμόσει στα πέλματα του παιδιού καταπραϋντικές μαλάξεις σε συγκεκριμένα ρεφλεξολογικά σημεία, αλλά και το ίδιο το παιδί να μάθει ρεφλεξολογικά σημεία στις παλάμες που μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε στιγμή.

 

  • Ηλιακό πλέγμα (φούξια). Αφορά ένα δίκτυο νεύρων που βάλλεται πολύ από το στρες. Τοποθετήστε τον   αντίχειρά σας κάθετα στο σημείο και πιέστε στα πλαίσια αντοχής του δέκτη. Ένας τρόπος είναι να κινηθείτε κυκλικά με την αντίθετη φορά του ρολογιού, έτσι ώστε να αποφορτίσετε τον δέκτη. Άλλος τρόπος είναι: στατική βαθιά πίεση με παράλληλη βαθιά εισπνοή – παύση για λίγο - αποσυμπίεση με εκπνοή. Επαναλάβετε όσες φορές χρειαστεί. Θα δείτε ότι θα υπάρξει άμεση ανακούφιση.



  • Ηλιακό πλέγμα στην παλάμη – Εδώ ο αντίχειρας θα πρέπει να πιέσει το σημείο μεταξύ δείκτη και μέσου, στο ύψος που δείχνει η φωτογραφία. Τεχνικές παρομοίες με το πέλμα.
    Τα παρακάτω τρία βελονιστικά σημεία, είναι επίσης πολύ δυνατά.
    Το πρώτο που βρίσκεται τέσσερα δάχτυλα κάτω από το γόνατο, όταν το αναζητήσετε θα πρέπει να νιώσετε μια λακουβίτσα... τότε θα είστε στο σωστό σημείο. Εκπληκτικό σημείο για ενέργεια και δύναμη.
    Το δεύτερο σημείο, στην εσωτερική πλευρά του χεριού, τρία δάχτυλα πάνω από τον καρπό, βοηθάει πολύ στην απελευθέρωση της ανησυχίας και στις κρίσεις πανικού.
    Και τέλος, το σημείο ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, αυτό το τριγωνικό κομμάτι σάρκας, βοηθάει στην απελευθέρωση της έντασης, τους πονοκεφάλους, καθαρίζει το μυαλό.

 

Αν νιώθετε τα σημεία «σκληρά» και επώδυνα, ξεκινήστε απαλά και σταδιακά αυξήστε την πίεση. Τώρα έχετε μια σπουδαία γκάμα εργαλείων στην εργαλειοθήκη σας! Χρησιμοποιήστε τα και ωφεληθείτε εσείς και η οικογένειά σας!



επιστροφή

 

ShareThis