Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ρεφλεξολογία και Υπογονιμότητα

Άρθρα | 13-03-2015 13:09

Ρεφλεξολογία και Υπογονιμότητα

Άρθρο της Ειρήνης Τόλια στην Εφημερίδα "Επίκαιρα" [21/02/15] στην κατηγορία Υγεία.

 

Για κάποια ζευγάρια ο πόνος και η απογοήτευση που βιώνουν από την αδυναμία σύλληψης γεμίζει τη ζωή τους με έντονο στρες και άγχος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, η ορμόνη του άγχους, η κορτι- ζόλη, να επηρεάζει τη σωστή λειτουργία των γοναδοτροπινών που καθορίζουν τη σωστή ροή των ορμονών FSH και LH. Όταν τα επίπεδα αυτών των ορμονών είναι υψηλά τότε οι πιθανότητες σύλληψης είναι σημαντικά μειωμένες. Πρό- σφατες έρευνες δείχνουν ότι η ρεφλεξολογία έχει κατακτήσει πολλές επιτυχίες σε θέματα υπογονιμότητας.


Μειώνοντας τα επίπεδα του στρες αλλά και υιοθετώντας έναν πιο υγεινό τρόπο ζωής, το ζευγάρι έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα στην ομαλότερη λειτουργία του ενδοκρινικού συστήματος αλλά και όλου στου οργανισμού.

 

Πιο συγκεκριμένα η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει με τους παρακάτω τρόπους:
• Αυξάνοντας την αιματική ροή σε μήτρα και ωοθήκες
• Εξισορροπώντας το ενδοκρινικό σύστημα
• Κατευνάζοντας τα επίπεδα του στρες, προσφέροντας βαθιά χαλάρωση
• Βελτιώνοντας τον ψυχισμό και τη διάθεση

 

Αλλά τι ακριβώς είναι η ρεφλεξολογία; Είναι μια ασφαλής, μη επεμβατική μέθοδος που εφαρμόζεται με τη μορφή μαλάξεων και ειδικών πιέσεων στα πέλματα, τις παλάμες και τα αυτιά, όπου τοποθετείται ο χάρτης ολόκληρου του σώματός μας. Σκοπός της ρεφλεξολογίας είναι, να απελευθερωθούν οι θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού που έχουν αποκοιμηθεί από τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας (στρες, διατροφικές συνήθειες).

 

Όλοι πλέον γνωρίζουμε, ότι ο άνθρωπος είναι ένα σύνθετο πλάσμα τριών βασικών επιπέδων: Νους-Συναίσθημα-Σώμα. Ο νους, που είναι ο ισχυρότερος, επιδρά στο συναίσθημα και το συναίσθημα στο σώμα. Τα μακροχρόνια αρνητικά συναισθήματα σωματοποιούνται και μπλοκάρουν τη λειτουργία του οργανισμού. Η σημασία της ψυχολογικής κατάστασης του ατόμου έχει μεγάλη σημασία στην ισορροπημένη λειτουργία της υλικής του υπόστασης. Ο ρεφλεξολόγος δουλεύοντας στα αντανακλαστικά σημεία στο πόδι ή στο χέρι, αυτομάτως εργάζεται και φροντίζει ολόκληρο το σώμα, πνεύμα και νου. Ο δέκτης βιώνει μια βαθιά χαλάρωση και ευεξία που είναι τα πρώτα βήματα για μια πιο υγιή και ισορροπημένη ζωή.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ρεφλεξολογία δεν είναι μασάζ, δεν αντικαθιστά τις ιατρικές διαγνώσεις ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους.

 

Ειρήνη Τόλια,
Ρεφλεξολόγος,
www.mindyourfeet.gr,
Εργαστήριο Θράκης 17,
Νέα Σμύρνη,
Τηλ. 216 7001670

 

Πηγή: epikaira.files.wordpress.com New window


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Εφημερίδα "Επίκαιρα" [21/02/15] - σελ. 18
Ενημέρωση: 13-03-2015 18:03 - Μέγεθος: 208.59 KB

επιστροφή

 

ShareThis