Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Η Ρεφλεξολογία είναι γένους θηλυκού

Νέα | 08-03-2018 10:41

Η Ρεφλεξολογία είναι γένους θηλυκού

Η ύπαρξη μιας γυναίκας βιώνει πολλά ισχυρά μεταβατικά στάδια.. Ξεκινώντας από το κορίτσι που γίνεται γυναίκα, με την έναρξη της εμμηνορρυσίας και όλη την ορμονική και ψυχική αναστάτωση.. Ο όρος «αδιαθεσία», στην πραγματικότητα περιγράφει περιπτώσεις δυσμηνόρροιας, δυσθυμίας, εκνευρισμού που πολλές έφηβες μπορεί να βιώνουν. Συνεχίζοντας, η γυναίκα προετοιμάζεται για το ρόλο της μητέρας. Προετοιμάζεται για τη σύλληψη, μετά την εγυμοσύνη και φυσικά την περίοδο της λοχείας. Μία περίοδος καθοριστική για την ίδια αλλά και το περιβάλλον της. Και μετά προεμμηνόπαυση… μία περίοδος και μια φάση που συνήθως τρομάζει τις γυναίκες… ειδικά όταν έρχεται νωρίς. Μια περίοδος που συνοδεύεται, πολλές φορές, από έντονα φυσικά και συναισθηματικά συμπτώματα.

Ένας χορός ορμονών, όλα αυτά τα χρόνια. Κι αν βάλουμε και το στρες που κατακλύζει τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας, τότε μιλάμε για ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Η ρεφλεξολογία είναι ένα σπουδαίο εργαλείο, που διδάσκει και υποστηρίζει το γυναικείο οργανισμό να αυτορυθμίζει τα επίπεδα των ορμονών και να επιφέρει μια κατάσταση ισορροπίας (ομοιόσταση). Αποκαθιστά τη ροή της ζωτικής ενέργειας αλλά και την επικοινωνία με τον εσώτερο εαυτό μας (πνέυμα-νου-συναίσθημα). Μειώνει τα επίπεδα του στρες, κατευνάζει συναισθηματικά φορτία και προωθεί την ανάκτηση της χαμένης ζωτικότητας! Τακτικές συνεδρίες προσφέρουν ανεκτίμητα οφέλη για την υγεία και την ευημερία των γυναικών!

Παρακάτω βλέπουμε δύο ισχυρά βελονιστικά σημεία, που μπορούμε και μόνοι μας στο σπίτι να δουλέψουμε.

  • Το πρώτο σημείο είναι αυτό που οι Κινέζοι ονομάζουν «οι τρεις κυρίες πίνουν τσάι» (Σπλήνας 6), γιατί εκεί συναντιούνται τρεις θυληκοί μεσημβρινοί. Το εντοπίζετε στην εσωτερική πλευρά του ποδιού, τέσσερα δάχτυλα πάνω από τον έσω σφυρό. Πιέστε με τον αντίχειρά σας κάθετα στο σημείο και κρατήστε για περίπου ένα λεπτό. Εξισορροπεί υπέροχα το ορμονικό σύστημα (αποφεύγεται σε περίπτωση εγκυμοσύνης).





  • Το δεύτερο σημείο είναι εκείνο που οι Κινέζοι ονομάζουν «αναβλύζουσα πηγή» (Κ1) και βρίσκεται στο κέντρο του πέλματος κάτω από τα μαξιλαράκια των μεταταρσίων. Ένα πολύ ισχυρό βελονιστικό σημείο, που γειώνει τον δέκτη, προσφέρει βαθιά χαλάρωση, ανακουφίζει σπασμούς… Ξυπνάει το πέλμα και τον οργανισμό. Εφαρμόζεται με κάθετο τον αντίχειρα σε συνδυασμό με αναπνοές! Δοκιμάστε το!!


επιστροφή

 

ShareThis