Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Όταν ο Χορός συναντά τη Ρεφλεξολογία

Άρθρα | 24-04-2016 16:36

Όταν ο Χορός συναντά τη Ρεφλεξολογία

«Θεέ μου τα πόδια μου με πεθαίνουν»… Σας ακούγεται γνώριμη αυτή η φράση? Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει ή έχετε εκφράσει αυτά τα λόγια? Συνήθως, όταν πονούν τα πόδια νιώθουμε ότι υποφέρει όλο το σώμα. Και τα πόδια της μπαλαρίνας, με τις ατελείωτες ώρες πρόβας μέσα στις πουέντ, αν είχαν φωνή θα ούρλιαζαν… Αν προσθέσουμε το στρες πριν τις παραστάσεις και τυχόν μικροτραυματισμούς, τότε ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός.

Όμως υπάρχουν καλά νέα! Η Ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει!

Η Ρεφλεξολογία μπορεί να ανακουφίσει το αίσθημα του άγχους και της έντασης, να εργαστεί πάνω σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, να ανακουφίσει πόνους και μπλοκαρίσματα, να απελευθερώσει ενέργεια, να προσφέρει ευκαμψία και πνευματική συγκέντρωση στην παράσταση.

Η φιλοσοφία της Ρεφλεξολογίας βασίζεται στην αρχή των ζωνών και στο ότι το σώμα μας αντικατοπτρίζεται στα πέλματά μας. Έτσι, με τις κατάλληλες πιέσεις στα πέλματα και τις παλάμες, ο ρεφλεξολόγος προκαλεί ερεθίσματα σε όργανα και δομές του σώματος, ενεργοποιεί τους μηχανισμούς αυτοΐασης του οργανισμού, ανακουφίζει από πόνους και με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ορθότερη στάση του σώματος. Φροντίζουμε τα πόδια μας, γιατί έτσι φροντίζουμε όλο το σώμα μας!

Το σώμα των χορευτών είναι το μέσο για να εκφραστούν. Η χαμηλότερη περιοχή δέχεται και τις περισσότερες πιέσεις. Είναι σημαντικό για το σώμα τους, να αφιερώνουν χρόνο χαλάρωσης και να επισκέπτονται σε τακτική βάση το θεραπευτή τους. Μια με δύο φορές το μήνα αν μιλάμε για ερασιτεχνικό επίπεδο και μια φορά τουλάχιστον την εβδομάδα για τον επαγγελματία.

Συμπληρωματικά βοηθούν:

  • Τα άλατα Epsom στο μπάνιο
  • Η λήψη μαγνησίου για καλύτερη λειτουργικότητα των μυών και αποφυγή φλεγμονών
  • Ολιγόλεπτος καθημερινός διαλογισμός


επιστροφή

 

ShareThis